Kjevesmerter

Kjevesmerter er et utbredt problem som oftes skyldes stress.
Disse smertene kan også igjen forårsake en rekke andre spenninger, som hodepine, nakkesmerter og svimmelhet.

Hva kommer smerten av?

Kjeveleddet ligg plassert like foran øret. Dette består som andre ledd i kroppen av ben, brusk, leddkapsel og sener. Samtlige av disse strukturene kan forårsake smerter.

De fleste kjeveplager kommer av biting av tenner og spenninger i muskelaturen i det nærliggende området. Vi ser også at mange av våre pasienter som har kjevesmerter også er plaget med nakkesmerter.

Det er tre hovedtyper av kjeveplager:

  • Smerter fra tyggemusklene. Ofte stressrelatert.
  • Forskyvning av en bruskplate (menisk) i kjeveleddet. Denne kan komme ut av posisjon og dette kan ofte gi “klikkelyd” i kjeven, smerter ved bevegelse og i noen tilfeller låsing.
  • Gikt i kjeveleddet forårsaket av at glatt brusk som skal beskytte leddet har blitt slitt ned.

Videre kan slike smerter gå utover psykisk helse og mange opplever å føle seg deprimert eller engstelige.

Behandling

Vi benytter oss av manuelle teknikker som lett massasje av muskelaturen rundt kjeven og pressur av triggerpunkter. Andreas Havre har ved sitt utdanningsforløp blitt undervist av tannlege ved Naprapathögskulan i denne behandlingsformen.

Siden kjevesmerter gjerne oppstår over tid gjør vi en grundig undersøkelse for å prøve å lokalisere hva som skaper spenningen/smertene. Vi vil også gi råd og enkle øvelser for kjeve som gjør at du kan forebygge at denne type plager kommer tilbake.

Bestill time eller se oversikt over ledige timer