Hodepine og migrene

På denne siden om hodepine og migrene, tar vi opp følgende:

  • Typiske symptomer på spenningshodepine
  • Hva er årsaken til hodepine og migrene?
  • Hva er migrene?
  • Hvordan behandler vi hodepine og migrene?
  • Informasjonsvideo om hodepine og migrene

Typiske symptomer på spenningshodepine

Spenningshodepine oppleves ofte som et stramt bånd rundt hodet, eller en trykkende følelse i hodet. Ofte kan det også starte som en spenning i nakken for så å «krype» oppover i hodet. Den er sjelden til stede fra morgenen, men kommer utover formiddagen eller ettermiddagen og øker i styrke utover dagen, men dette er ofte subjektivt. Spenninger i de dype musklene øverst i nakken er oftest årsaken til hodepine, og man ser ofte nedsatt bevegelighet i de øvre nakkeleddene.

Diagnosen baserer seg på beskrivelsen av de typiske symptomene og sykehistorien, som er svært viktig for å uteslutte andre diagnoser. Ved en klinisk undersøkelse av bevegelighet og funksjon i nakken, er det mulig å stille diagnose. Typiske funn er øm muskulatur, og ømme punkter som i visse tilfeller stråler ut i samme området som hodepinen er lokalisert.

Hva er årsaken til hodepine og migrene?

Fysisk og mentalt stress er ofte en utløsende faktor for spenningshodepine. Langvarig statisk arbeid på kontor kan være en bidragende årsak til at man får vondt i hodet. Brist på søvn, eller ubevist sammenbiting av kjeve enten på dagtid eller nattestid kan også gi spenningshodepine. Andre årsaker kan være dårlig syn som ikke er korrigert, dehydrering ved for lavt væskeinntak, eller dårlig ergonomi som gir en ugunstig belastning på nakken. Dette ser vi en økning av ved våre klinikker, dessverre hos yngre pasienter som sitter mye med smarttelefon og nettbrett.

Årsaker til migrene er vanskelig å påpeke, da det er veldig subjektivt hos hver enkelt pasient. Det kan være medisinutløst, hormonelt, utløst av triggere som støy, skarpt lys, sterke lukter og mat som sjokolade, ost og rødvin. Det vi ser hos disse pasientene, er at dårlig søvn troner listen over det som utløser migreneanfallene.

Bestill time eller se oversikt over ledige timer

Hvor har du vondt?

Har du spørsmål du gjerne vil ha svar på, kan du fylle ut skjemaet under.
Du kan også ringe oss på Tlf. 55 96 27 00 eller sende e-post til post@sandviken-naprapat.no

    Vi svarer på alle henvendelser innen 24 timer.